Verwarming

Verwarming is de grootste tak van onze werkzaamheden. Van complete installaties tot aan kleine aanpassingen en natuurlijk service en onderhoud. Op deze pagina vind u een aantal impressies en mogelijkheden en ook leest u wat het belang van onderhoud is.

 

Een boven en onder woning, beide met een eigen verwarmingstoestel, met een eigen gas meter.

Vervangen van een verwarmingstoestel, waarbij wij diverse merken toepassen, afhankelijk van de wens en de situatie.



Een verwarmingstoestel vervangen in een kantoorpand, waarbij er 4 circulatie pompen waren toegepast in combinatie met een openverdeler. De radiatoren werden niet goed warm en de ketel pendelt (gaat kort aan en uit). De  oorzaak hiervan is de openverdeler, en door een installatiefout dit werd nooit opgemerkt. De oplossing is eenvoudig, ga terug naar de basis, alle circulatie pompen zijn verwijderd, en de installatie gecontroleerd en ingeregeld. waarna het probleem is opgelost



 

 


Voor een bedrijfspand hebben we een gietijzeren gasketel van 500kW vervangen voor vijf Nefit Topline's van 100kW. Het systeem hebben we gesplitst in twee groepen: één met een 100kW toestel en één groep met een cascade opsterlling van vier 100kW toestellen. Het werk hebben we uitgevoerd in traditioneel laswerk.



Gasheater


In een grote bedrijfsruimte hebben we een gasheater geïnstalleerd. Deze heater hangt hoog  aan de wand en blaast warme lucht op de werkvloer. Door deze centraal op te stellen kan men een grote ruimte verwarmen. Doordat de heater hoog is gemonteerd neemt deze ook geen onnodige vloer of wandoppervlak in beslag. 



Onderhoud:

Jaarlijks vallen veel slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging. Daarom is het vanaf 2020 wettelijk geregeld dat alleen erkende installatie bedrijven verwarmingstoestellen mogen vervangen en onderhouden.

De oorzaak van koolmonoxide vergiftiging is vaak beperkt of geen onderhoud. Men denkt bij onderhoud dat je de warmte wisselaar schoonmaakt en het dan klaar is. Dit is echter niet zo.. 



Een geopende wisselaar van een Vaillant en een Nefit toestel, hierbij is goed de vervuiling te zien

Het schoonmaken van de warmte wisselaar is maar een klein onderdeel van het onderhoud. De huidige generatie verwarmingstoestellen, (de zogenaamde HR ketels), condenseren. Er komt dan veel waterdamp vrij  dat agressief reageert op de diverse metalen in een verwarmingstoestel, hierdoor kunnen er problemen ontstaan.

Bij onderhoud wordt gekeken naar de staat van het toestel en mogelijk lekkage van rookgassen, de huidige toestellen zijn zo compact gebouwd, dat alles goed op elkaar moet zijn afgestemd. Ook het controleren van de rookgaswaarden, en indien nodig aftellen behoort tot een onderhoudsbeurt. 

 

Aandachtspunt:

Als we bij een storing komen zien we vaak dat de mantel al van het toestel is gehaald. Men mag best zelf de mantel eraf halen, maar het is belangrijk dat je deze ook weer correct terug plaatst. De reden hiervoor is dat bij veel merken en type toestellen de mantel niet alleen dienst doet als fraaie afwerking van het toestel, maar het vormt een gesloten ruimte om de ketel heen. Treed er een lekkage van rookgassen op, dan blijven deze binnen het toestel, bij ernstige lekkage zal het toestel in storing gaan, en is er geen direct gevaar meer.

Is de mantel weggenomen dan zullen de rookgassen de ruimte inkomen en zal de ketel niet in storing gaan, met het gevolg dat de rookgassen in de ruimte blijven komen.  Bij achterstallig onderhoud kunnen de rookgassen bijvoorbeeld langs een uitgedroogde rubber pakking wegstromen.

Een andere plaats waar rookgassen kunnen weg stromen is bij de aansluiting van de condenssifon, hier heeft het kunststof te leiden vanwege de warme rookgassen. Het kunststof kan scheuren, waardoor de rookgassen kunnen ontsnappen. Bij sommige toestellen vormt de mantel de borging van de condenswatersifon, als de mantel is weggenomen neem je ook de borging weg met het gevolg dat als de sifon losraakt, de rookgassen kunnen ontsnappen.


Radiatoren:

Enkele design radiatoren, een belangrijk detail hierbij is dat de aansluitingen zoveel mogelijk uit het zicht worden gewerkt, Door bijvoorbeeld de aansluitingen uit de muur, of direct de vloer in te werken.


 Aansluiting uit de muur

   Of met speciale aansluitleidingen uit de vloer 

 




Ruimte vullend

Of iets heel apparts de Heatwave van Jaga




Copyright © 2020 Het Binnenklimaat

E-mailen
Bellen
Map
Info