Erkeningen

Installatiebedrijf het Binnenklimaat is in het bezit van diverse erkenningen, hiermee tonen we aan dat we kennis van zaken hebben en we bevoegd zijn om bepaalde werkzaamheden uit te mogen voeren.

Erkenningen kunt u terugvinden in de registers van Qbis.nl of de echte installateur Erkenning voor de installatie techniek F gassen, erkenning  (voorheen de Stek).


Zelf een airco aansluiten!      wat mag wel en wat mag niet?

Vaak is het onduidelijk of je een aircosysteem zelf mag aansluiten, ze worden wel verkocht in de bouwmarkt en op het internet.

Het zit zo...  De verkoop van een systeem is toegestaan, maar aan de installatie van de apparatuur worden wettelijke eisen gesteld. U bent  als pand eigenaar verantwoordelijk dat dit door een erkend installatiebedrijf gebeurt. Het moet door een gecertificeerd bedrijf en door een gediplomeerd monteur worden uitgevoerd. Enkel een gediplomeerd monteur  is niet voldoende.

Het zelf doen leidt vaak tot lekkage van het koudemiddel, men heeft vaak niet de juiste gereedschappen en/of kennis ter beschikking. In geval van lekkage zal men alsnog een erkend bedrijf ter hand moeten nemen om de lekkage te herstellen, en het systeem opnieuw af te vullen, wat het naderhand alleen maar extra duurder maakt.

Een airconditioning of warmtepomp die met koudemiddelleidingen aan een buitenunit zijn gekoppeld, vallen altijd onder de f gassen certificering, dit geldt ook voor de kleine systemen, voor b.v. een slaapkamer.

Als bewijs dat u de installatie door een erkend bedrijf heeft laten installeren, ontvangt u een inbedrijfstellingscertificaat, met hierop de gegevens van de monteur en het  bedrijf dat de erkenning draagt.  en wordt op de installatie, meestal op de buitenunit een inbedrijfstelling sticker geplakt.Copyright © 2020 Het Binnenklimaat

E-mailen
Bellen
Map
Info